ru uk en

17:18
ЯК ОФОРМИТИ ЄВРОПРОТОКОЛ У ВИПАДКУ ДТП. РОЗ'ЯСНЕННЯ ВІД ПОЛІЦІЇ

Завдяки цьому механізмові не потрібно чекати на патрульних, але є важливі винятки.

У патрульній поліції  розповіли, як оформити європротокол у випадку ДТП.

Цим механізмом можна скористатись лише у випадку, коли немає постраждалих в аварії, в обох водіїв є поліси автоцивільної відповідальності, вони тверезі і дійшли згоди. Якщо хоча б одна з умов не виконується, необхідно обовязково звернутись у поліцію для оформлення ДТП

«Якщо водії скористались Європротоколом, то вони мають право залишити місце ДТП, звільняються від обов'язку інформувати відповідний підрозділ Нацполіції України про настання ДТП, звільняються від адміністративної відповідальності, передбаченої за скоєння ДТП», – наголошують патрульні.

Після складання європротоколу кожен з водіїв повинен зі своїм зразком документу звернутись до свого страховика протягом 3-х днів, а у випадку використання системи «Електронний Європротокол» повідомлення страховикам учасників ДТП відправляються автоматично.

«Важливо пам’ятати, що при оформленні європротоколу страхове відшкодування є додатково лімітованим. Зараз, відповідно до Розпорядження Нацкомфінпослуг від 29 грудня 2016 року, такий ліміт становить 50 тисяч гривень», – додають правоохоронці.


ЯК ОФОРМИТИ ЄВРОПРОТОКОЛ У ВИПАДКУ ДТП. РОЗ'ЯСНЕННЯ ВІД ПОЛІЦІЇ
Просмотров: 1119 | Добавил: Avtolombards | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar